Jaro, které proudí bytem


I krásnému zrekonstruovanému bytu je třeba vtisknout duši, dotvořit jeho jedinečnost. A právě tím se zabývá paní Martina Horáková. Okny nám domů jaro proudí plnými doušky, tak jej pusťme dovnitř a vyrobme si pěknou jarní dekoraci.


Každá správná sezónní dekorace obsahuje kousky přírody, takové, jakou zrovna vidíme i venku. Na jaře je tedy nejlepší nasbírat si například mech nebo různé větvičky - zlatý déšť, vrbu nebo třeba třešeň. Tady pozor na alergie! Takové napodobené ptačí hnízdečko z kvetoucí břízy může vypadat sice báječně, ale opuchlé oči a tekoucí rýma celé rodiny opravdu není to, čeho bychom chtěli docílit. Když si však z procházky přineseme kamínky, prázdné šnečí ulity, opadanou kůru stromů, nic moc neriskujeme, a ostatní materiály pro dotvoření naší dekorace seženeme v květinářství, kde nám navíc dobře poradí. Také si odsud můžeme domů donést živé jarní květiny - hyacinty, tulipány, fialky, primulky a skutečně jimi prodchnout náš domov svěží jarní atmosférou.

Pokud jste již našli inspiraci, gratulujeme. Budeme rádi, když se nám se svými výtvory pochlubíte na facebooku nebo instagramu nebo nám fotografie pošlete na e-mail inspirace@panelaky.eu

Pokud stále přemýšlíte, čím svůj byt vyzdobit, možná vám pomůže návod na krásný jarní věnec, který pro vás paní Horáková připravila, společně s několika tipy, kam takovou jarní dekoraci doma umístit. Potřebovat budeme: - slaměný věnec z květinářství - vázací drát + nůžky na stříhání drátu - tavnou pistoli - vrbové proutí nebo březové větvičky - mech - dle vlastního vkusu: šnečí ulity, polystyrenová vajíčka, peříčka, umyté vaječné skořápky, umělé kvítky apod. Z větviček umotáme několik menších kruhů, které vázacím drátem svážeme tak, aby se nerozjížděly. Poté je zapíchneme po celé ploše věnce, pro jistotu je můžeme přilepit tavnou pistolí. Do mezer mezi kroužky, zejména v místech, kde je vidět vázací drát, pak střídavě umístíme mech, peříčka, vajíčka, ulity, květiny, kamínky...

Jarní věnec můžeme umístit na okenní parapet, kde nádherně vynikne. Také lze položit doprostřed stolu, kde do jeho středu postavíme vázu s čerstvými jarními květinami nebo skleněnou mísu se šnečími ulitami.

Krásně lze také interiér oživit věncem pověšeným na stěně nebo dveřích.

Zdroj: Vlastní obsah

Odkaz na zdroj

Publikováno: 02.04.2021