Seznam článků

Děti odrostly, nastal čas na úpravu bytu
Rekonstrukce jádra bytu nacházejícího se převážně ve Středočeském kraji a Praze. Změnu provedli i manželé, kteří bydlí v panelovém bytě na sídlišti jednoho menšího středočeského města, jejichž potomci se osamostatnili, což bylo impulzem k úpravám vlastního bydlení.
Byt 2+1 prošel velmi příjemnou proměnou
Byt na pražském sídlišti Malešice s dispozicí 2+1 s lodžií potřeboval razantní změnu. Staré umakartové jádro s přidruženou kuchyňskou linkou bylo nutné odstranit a celému prostoru dát moderní tvář.
Panelákovému bytu po proměně vládne beton
Lucie a Martin nešli cestou kompromisů, spolehli se na interiérovou designérku. Za pár měsíců a po kompletní rekonstrukci získal jejich běžný panelákový byt luxusní parametry. Sídliště i část pražského panoramatu mají denně jako dlani, majitelé bytu totiž bydlí v posledním, 11. patře paneláku. Byt 3+1 nechali k nepoznání proměnit a v začátku jim pomohla náhoda.
Výměna pokojů
Tentokrát vyměníme ložnici manželů za dětský pokojíček. Jak vytvořit rostoucí pohádkový pokojíček pro holčičku a chlapečka? A zvládnou designéři v malé místnosti vykouzlit útulnou ložnici, kde budou rodiče relaxovat? Děti nikdy nelžou, a tak se podívejme, jestli se jim nové pokojíčky budou líbit.
Ložnice a pracovna
Ne vždy je šatna v ložnici dobrou volbou a pracovna tatínka z bývalého pokojíčku dcerky také není to pravé. Nesourodý nábytek, křivá podlaha, rohová postel, málo místa. Jak vytvořit pracovnu pro motorkáře a jak království pro maminku? Podívejte se!
Dvougenerační panelákový byt
Babička má ložnici, dcerka má pokojíček, ale rodiče spí na gauči. Byt r roku 1983 už nutně potřebuje velkou rekonstrukci. Do prostoru kuchyně, jídelny a obývacího pokoje přidáme ještě malou ložničku, aby i rodiče měli konečně svoje soukromí. Doménou přestavby bude atypická knihovna inspirovaná Japonskem.
Výměna pokojů
Malý dětský pokojíček vyměníme za větší ložnici. Krásný, barevný a hravý klučičí pokojíček, který rozvíjí dětskou fantazii navrhneme rovnou pro dvě děti. Malinkou ložnici naopak vytvoříme útulnou ale s velikou skříní, jelikož úložných prostorů není nikdy dost.
Pokoj, co roste s dětmi
Výměna ložnice s dětským pokojem. Hračka. Jasně, ale co když je budoucí pokojíček maličkatý a ložnice ještě menší? Jak využít každý čtvereční centimetr, aby se vešlo i něco jiného než jen postel, jak vytvořit pro děti zázemí, které bude dělat radost malým a poslouží velkým, jak navrhnout holčičí prostředí bez růžové, princezen a jednorožců, a ještě spoustu dalších vychytávek vymysleli designéři v tomto videu.
Ložnice pro mladý pár
Dnes se designéři soustředili na ložnici pro mladý pár. Došlo k výměně podlahy, na stěny se dal sádrokarton a použitím správného nábytku celkově pročistili místnost.
Změna se týká ložnice a obývacího pokoje
Dnešní proměna proběhla v obývavím pokoji. Vhledem k větším rozměrům místnosti si mohli tvůrci v obývacím pokoji dovolit tmavější barvy. Menší ložnice se naopak výrazně prosvětlila.
Obývací pokoj
Designérský tým Romana Zacha a Jany Strykové pod vedením Petra Šlejmara čeká náročná proměna obývacího pokoje. Jeho majitelka Lenka v něm chce totiž vytvořit malou „zenovou“ zónu, ve které by mohla relaxovat, meditovat a odpočívat. Podaří se Petrovi Šlejmarovi vytvořit v panelákovém 3+1 místo naprostého klidu a harmonie s designovými asijskými prvky?